Сърбия пуска магистралата до българската граница през есента

Става въпрос за отсечката Пирот-Димитровград, която ще бъде завършена по график

Снимка: СБА Снимка: СБА

Участъкът от европейския коридор номер 10 на територията на Сърбия от Пирот до Димитровград (Цариброд) ще бъде пуснат в експлоатация през есента на тази година, както е по график. Това съобщи сръбският министър на инфраструктурата Зорана Михайлович, цитирана от SeeNews, пише Investor.bg.

Друг проект – за строителството на участък от около 50 км на коридор 11 (от Тимишоара в Румъния до Адриатическо море и Бари в Италия) в отсечката от Обреновац до Лиж, ще бъде завършен към края на тази година, допълва Михайлович в интервю за сръбското обществено радио RTS.

Общата дължина на този участък е малко над 100 км.

Изграждането на участъка Пирот-Димитровград на коридор 10 с дължина 14,3 км приключи през декември, като изпълнител е българската Трейс Груп Холд. Тогава сръбското правителство обяви, че участъкът ще бъде пуснат в експлоатация след завършването на 8,6-километровия обход на Димитровград, строен от гръцката строителна компания Актор.

Коридор 10 свързва Залцбург в Австрия с гръцкото пристанище на Солун, като в случая става дума за отклонението му през Македония до Солун. 


 

Последни новини
Още от Новини