Американските младежи все повече избират Instagram и Snapchat пред Facebook

През 2017 потребителите на Facebook на възраст между 12 и 17 години ще намалеят с 3,4%, сочи прогноза

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Facebook има късмета, че притежава Instagram. През тази година най-голямата социална мрежа в света ще се сблъска със спад на потребителите тинейджъри в САЩ, сочи прогноза на eMarketer, цитирана от Bloomberg, пише Investor.bg.

Това е първият път, в който компанията за проучвания прогнозира спад в потреблението на Facebook за някоя възрастова група.

Emarketer прогнозира, че 14,5 млн. души на възраст между 12 и 17 години ще използват Facebook през 2017, което представлява спад с 3,4% спрямо предходната година. Тинейджърите се насочват към Snapchat и Instagram. Последното е приложението на Facebook за споделяне на снимки.

Същевременно Facebook продължава да набира сили по целия свят, като тази година вече има над 2 млрд. потребители. Младите хора обаче не намират социалната мрежа за толкова привлекателна, твърди Оскар Орозко, анализатор на eMarketer. Компанията трябва да привлича по-младите потребители, така че да добият навик да влизат във Facebook, който да остане и когато са по-възрастни и се превърнат в ключови потребители от гледна точка на рекламата.

Според Орозко тинейджърите не са толкова ангажирани със социалната мрежа. Те влизат в нея по-рядко и прекарват по-малко време в платформата.  

 

Последни новини
Още от Новини