Сблъсък на американски боен кораб с танкер край Сингапур

Има пострадали, а 10 души са в неизвестност

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Боен кораб на американските военноморски сили се сблъска с петролен танкер. Инцидентът е станал край Сингапур, съобщава Би Би Си.

Това е втори подобен сериозен инцидент с американски военен кораб за последните няколко месеца. Инцидентът е станал около 05:24 часа местно време.

Разрушителят USS „Джон Маккейн“ е захождал към рутинно акостиране на пристанището, когато се е сблъскал с петролен танкер, разкриха от американския флот. Няколко души са пострадали.

Десет души са в неизвестност, предаде ABC News. Военен хеликоптер, както и екипи на сингапурската брегова охрана, се включиха в спасителната операция.

Все още не е ясно каква е причината за удара между двата кораба. От американския флот обявиха, че водят разследване. Сингапурското пристанище е едно от най-натоварените в световен мащаб. Американски бойни кораби често хвърлят котви там.

Четирима от пострадалите са изведени от сингапурски хеликоптер към лечебно заведение. Американският президент Доналд Тръмп написа в социалната мрежа Туитър, че мислите и молитвите му са с моряците на кораба „Джон Маккейн“.

 
Последни новини
Още от Новини