Синдикатите на Air France готови за стачка от 1 септември

Стюардите и стюардесите искат дългосрочен договор

Логото на Air France на опашката на самолет на Air France-KLM Group на летище Шарл де Гол в Париж. 8 октомври 2015. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Логото на Air France на опашката на самолет на Air France-KLM Group на летище Шарл де Гол в Париж. 8 октомври 2015. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Синдикатът CFTC обяви на сайта си предупреждение за стачка на стюардите и стюардесите на Air France от 1 септември.

В него CFTC потвърждава, че запазва позицията си против създаването на нискоразходната авиокомпания към Air France, Joon обявено за есента.

 

„От обявяването за създаването на „паралелна” компания на Air France.. CTFC винаги е бил против този проект”, се казва в съобщението, което отхвърля „споразумението с PNC/Personnel Navigant Commercial/ за неопределен срок, включващо защита на дейността” като неприемливо.

„Всъщност то може да бъде отхвърлено от ръководството много скоро и ще се прилага само 15 месеца”.

Синдикатите твърдят, че средните и дългите полети след това могат да бъдат прехвърлени на Joon, което „ще повлияе на пенсиите” и настояват за дългосрочно споразумение „минимум 5г.”

Air France обяви на 20 юли 2017, че стартира нова авиокомпания, Joon /първоначално наричана в медиите Boost/, която ще оперира по средно дълги полети от летище Шарл де Гол от есента и по дълги полети от лятото на 2018. Компанията се цели към „най-младите си клиенти „милениалите, 18-35г., чийто стил на живот е ориентиран около цифровите технологии”. Air France написа в съобщението, че новият превозвач няма да бъде нискоразходна компания.

 

Последни новини
Още от Новини