Нова атака с нож срещу случайни минувачи, този път в Русия

Ранени са осем души, нападателят е ликвидиран

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Осем човека са пострадали в град Сургут, разположен в Ханти-Мансийския автономен окръг на Руската федерация, в резултат на нападение с нож от страна на неизвестен мъж срещу случайни минувачи. Това съобщават от регионалния център на Следствения комитет на Русия, предава ТАСС.

По предварителна информация нападателят е тичал по централните улици на града, като е причинявал рани с нож на минаващите хора, като в резултат на това са пострадали осем човека. Всички те в момента са хоспитализирани, а разследването продължава.

Инцидента се е случил около 11:20 местно време или 09:20 московско такова (съвпадащо с българското). На мястото на инцидента бързо са дошли представители на полицията, които са ликвидирали нападателя.

Четирима от пострадалите са в по-тежко състояние, като са претърпели операции. 

Инцидента се случва само ден след атентата с нож във Финландския град Турку, при която бяха ранени осем човека, а двама загинаха и два дена след атаките в каталунските градове Барселона и Камбрилс, при които загинаха 14 души, а над 100 бяха ранени. 

По-късно разследващите разкриха, че версията за тероризъм не е основната в разследването, пише "Интерфакс". Тече разследване дали мъжът е имал психични отклонения. 

Последни новини
Още от Новини