Милиардерът Карл Айкън напусна поста си като съветник на Тръмп

Срещу Айкън имаше съмнения за конфликт на интереси

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Милиардерът и съветник на американския президент Доналд Тръмп по облекчаване на регулациите за водене на бизнес Карл Айкън напусна поста си, след като се появиха съмнения в конфликт на интереси.

„С това потвърждавам нашия днешен разговор, в който се съгласихме за това, че се оттеглям от поста на специален съветник на президента по въпрос, касаещи реформата на нормативно-правната база“, се казва в писмо на Айкън до Тръмп, цитирано от световните агенции

По думите на милиардера той никога не е заемал официален пост в президентската администрация и не е играл роля в определянето на нейната политика. „Противно на инсинуациите от страна на много ваши критици от страна на демократите, никога не съм имал достъп до секретна информация или изгоди от заеманата от мен позиция, като не считам, че поста ми е представлявал конфликт на интереси“, се казва още в документа.

Айкън също така подчертава, че никога не е търсил изгода за своята компания, като само е изказвал мнения, които е могло да бъдат полезни за преработващата индустрия.

Последни новини
Още от Новини