Граждани на най-малко 24 държави ранени или убити при атаката в Барселона

Равносметката от поредната ислямистка атака в Европа - 13 загинали и над 100 ранени

Медицински екипи помагат на ранените след атаката в Барселона. (17.08.2017) Снимка: Кадър Bloomberg Медицински екипи помагат на ранените след атаката в Барселона. (17.08.2017) Снимка: Кадър Bloomberg

Граждани на най-малко 24 държави са ранени или убити при атаката на улица Лас Рамблас в Барселона вчера (18 август), както и в последващият опит за атентат в крайбрежния град Камбрилс, когато бяха ликвидирани 5 терористи, но 7 души, от които трима полицаи, получиха наранявания.

Това се разбира от съобщения от каталунските власти, предава The Guardian.

Към момента се съобщава за 13 загинали и за над 100 ранени. Най-младата жертва е починало тригодишно момиченце. В болница се намира и 6-годишно момиче, чиято националност е неизвестна.

Франция потвърди за 26 ранени нейни граждани, от които 11 в тежко състояние. Според испанския вестник La Vanguardia сред загиналите има трима германци.

Информация за загинал белгиец бе потвърдена от външния министър на страната, Нидерландия потвърди за трима ранени нейни граждани, толкова са ранените и от Гърция – майка с двете й деца.

Китай потвърди за ранен жител на Хонконг, а американският държавен департамент съобщава за леко ранен гражданин на САЩ. По информации в руски медии има и ранена гражданка на Руската федерация.

Според съобщения от световните агенции пострадали са граждани на и на Австралия, Алжир, Аржентина, Венецуела, Ирландия, Италия, Куба, Македония, Румъния и Унгария. 

По-рано от българското външно ведомство разпространиха съобщение, гласящо, че няма информация за загинали или ранени български граждани.

Последни новини
Още от Новини