САЩ и Китай са в икономическа война, заяви представител на Белия дом

Ако продължим да губим, след 5-10 години ще стигнем точка, от която няма връщане, коментира главният стратегически съветник на Тръмп Стив Банън

Доналд Тръмп и Си Дзинпин в резиденцията Мар а Ларго във Флорида. Снимка: Twitter Доналд Тръмп и Си Дзинпин в резиденцията Мар а Ларго във Флорида. Снимка: Twitter

Съединените щати и Китай се намират в състояние на икономическа война. Това заяви в интервю за изданието The American Prospect главният стратегически съветник на американския президент Доналд Тръмп Стив Банън.

„Намираме се в състояние на икономическа война с Китай. Те не се срамуват да говорят за това, какво правят. Някой от нас (САЩ или Китай – бел.ред.) ще стане хегемон в следващите 25-30 години и това ще бъдат те, ако продължим по същия начин. Що се отнася до ситуацията в Корея, те ни разиграват“, коментира Банън.

„За мен икономическата война с Китай е всичко. И ние трябва да бъдем фокусирани в това до ниво на мания. Ако продължим да губим, след пет, максимум десет години, ще ударим дънна точка, от която няма да можем да се възстановим“, допълни той.

Съветникът на Тръмп също така акцентира върху ситуацията около Северна Корея. „Няма военно решение (на казуса с Пхенян – бел.ред.). Докато някой реши тази част от уравнението и ми покаже, че десет милиона души в Сеул не биха загинали в първите 30 минути от използвани конвенционални оръжия, не виждам за какво говорите, тук няма военно решение“, категоричен бе той.

 

Последни новини
Още от Новини