Ще си сътрудничим с Египет в сферата на туризма

София и Кайро ще разменят опит и ще полагат взаимни усилия в областта на туристическата инфраструктура, привличането на туристи и др.

Пристанище Александрия. Снимка: Dana Smillie/Bloomberg News Пристанище Александрия. Снимка: Dana Smillie/Bloomberg News

България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма, след като днес (16 август) кабинетът одобри проектоспоразумение за сътрудничество в сектора между ресорните министерства на двете държави. Това се разбира от съобщение от пресцентъра на МС.

Предвидено е двете страни да стимулират обмена на информация и опит в планирането на маркетинговите си стратегии в сектора. Поставя се и фокус върху видовете туризъм, които имат най-голям потенциал за взаимно привличане на туристи, а също и на туристи от трети страни, включително и такива от далечни пазари.

Туристическите ведомства на България и Египет ще си сътрудничат в подготовката и участията на международни изложения, панаири и други прояви, по време на които „ще промотират общи туристически продукти в културния, историческия, уелнес, фестивалния, селския, еко, религиозния, кулинарния и други видове туризъм“, се разбира още от съобщението от правителствения пресцентър. Двете институции ще си помагат по инициативи за популяризиране на културно-историческите паметници на своите територии.

Споразумението предвижда България и Египет да си съдействат и в областта на развитието на туристическата си инфраструктура. Ще бъде обменяна информация за планирането и реализирането на проекти в туризма, както и за наличието на потенциални инвеститори в сектора, като ще си предоставят взаимно експертни разработки, анализи и други документи и информационни материали.

Последни новини
Още от Новини