Летище Бургас продължава разширението си

Георги Чипилски, директор Летище Бургас

Самолет, кацащ на летище Бургас. 14 август 2017. Бургас. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria Самолет, кацащ на летище Бургас. 14 август 2017. Бургас. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria

Летище Бургас ще увеличи зоната за регистрация и зоната за проверка за сигурност, за да поеме растящия трафик каза директорът Георги Чипилски.

Летището вече прави ремонт тази година. Завърши рехабилитацията на пътека за рулиране Алфа и направи ремонт на пистата за излитане и кацане и други пътеки за рулиране.

Освен това стартира и "ще приключи скоро" проекта за обновяване на светлинната система на летище Бургас, каза Чипилски в интервюто за Александър Богоявленски от Авиошоу по Bulgaria ON AIR.

„Възнамеряваме в следващите години да продължим с инфраструктурното развитие на перона. Може би ще изградим ново разположение на стоянките, с разширение. Тези проекти стартират като дизайн още следващата година”.

Чуйте във видеото откъса от интервюто на Георги Чипилски, дадено на Александър Богоявленски за предаването Авиошоу по Bulgaria ON AIR.

Летищата в Бургас и Варна са част от общо 24-те аеропорта на три континента, управлявани от Fraport чрез местното дружество Fraport Twin Star Airport Management.

По данни на летищния оператор за 2016 летище Бургас е обслужило 2,88 млн пътници, а Варна – 1,69 млн.

Летището в Бургас работи от 90г. и по този повод общината откри музей на авиацията в публичната зона на аерогарата. В колекцията са Ту-154, Ан-12, МиГ-17 и др.

Ан-2П на преден план, в дясно и Ан-12 в центъра на заден план. Музей на авиацията, летище Бургас. 14 август 2017. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria.

Последни новини
Още от Новини