Държавата губила по 1,5 млн. на ден от неналичието на ТОЛ система, изчисли Борисов

От думите на премиера също така се разбра, че ако в понеделник не бъде стартирана обществената поръчка за ТОЛ системата, държавата е готова да я изгради сама

Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

По сметките на премиера Бойко Борисов поради неналичието на ТОЛ система хазната губи крупната сума от 1,5 млн. лева на дневна база. Изказването си министър председателят направи днес (12 август) по време на посещение във Варна.

„Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, предава думите на Борисов „Фокус“.

От изказването на премиера също така стана ясно, че ако в понеделник (14 август) обществената поръчка за ТОЛ системата не бъде пусната в действие, държавата може да я изгради сама.

„Просто ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек", каза Борисов.


 

Последни новини
Още от Новини