Lego сменя ръководителя си за втори път от началото на годината

Новият шеф на датската компания досега бе начело на най-големия промишлен концерн в скандинавската държава

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Датската компания Lego Group, известна с производството на популярните едноименни конструктори Lego сменя за втори път от началото на 2017 генералния си директор. Това се разбира от съобщение, публикувано в официалната интернет страница на консорциума.

Компанията ще оглави Нилс Кристянсен, който и преди е бил начело на Lego. Той ще встъпи в длъжност от 1 октомври тази година.

Бали Пада, британецът от индийски произход, който досега бе начело на датската компания от 1 януари 2017, ще стане специален съветник в подразделението на Lego Lego Brand Group. То бе създадено в края на миналата година, като целта му е да да популяризира продуктите на консорциума зад граница и да подпомага продажбите на продуктите на Lego.

Досега новият стар ръководител на Lego оглавяваше най-големия датски промишлен концерн Danfoss. В периода, в който Нилс Кристянсен бе „на кормилото“ на въпросния консорцум, той удвои двойно печалбата си, като достигна нива от 39 млрд. крони (около $6,15 млрд). Следва да се отбележи, че Lego и Danfoss принадлежат към едно корпоративно семейство. 

Последни новини
Още от Новини