Вашингтон ще се включи в разговорите за климата в Париж

Целта е да се защитят интересите на страната и да оставят отворени възможностите на администрацията за бъдещи промени

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп. Снимка: Снимка: Ty Wright/Bloomberg Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп. Снимка: Снимка: Ty Wright/Bloomberg

САЩ все пак ще се присъединят към международните разговори за климатичните промени в Париж, въпреки че се оттеглиха от споразумението, съобщава предаде AFP, цитирайки Държавния департамент на САЩ, пише Investor.bg.

„САЩ ще продължат да участват в международните преговори и срещи по климатичните промени… за да защитят интересите на страната и да оставят отворени възможностите на администрацията за бъдещи промени в нейната политика“, пише в съобщението.

В началото на юни американският президент Доналд Тръмп официално съобщи, че ще извади САЩ от Парижкото споразумение за климата, но само за да почне отново преговори за влизане в него. По този начин ще бъде потърсено "по-честна" сделка за страната, бизнеса, гражданите и данъкоплатците", обясни още американският президент.

САЩ са вторият по големина замърсител след Китай и произвеждат 15% от емисиите парникови газове в света.

Голямата цел, която си поставиха в края на 2015 г. страните по споразумението, бе да не бъде допуснато средната температура на Земята да се повиши с повече от 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалната епоха, като се намалят емисиите.

Последни новини
Още от Новини