Младите европейци на Острова могат да получат двугодишни визи след Brexit

Лондон също така може да въведе особен статут за имигрантите на възраст между 18 и 30 години

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Трудовите имигранти от Европейския съюз под 30 години, работещи на Албиона, могат да получат двугодишни визи, които да им дадат право да живеят и полагат труд във Великобритания след окончателното излизане на страната от европейската общност. Това съобщава The Daily Telegraph.

Като съобщава британското издание, правителството в Лондон е възложило на Консултативния комитет по миграционните въпроси да разгледа цената, която плаща британската икономика по отношение на имиграцията, както и предимствата, която й дава свежата работна ръка. Целта е да се проучат възможността и ефектите от въвеждане на граничен контрол след Brexit.

Един от разглежданите варианти е Великобритания да наложи модела, използван от страни като Нова Зеландия, Канада и Австралия, които предоставят специален статут на мигранти на възраст между 18 и 30 години.

„Има много причини това да стане. Младите мигранти имат пред себе си много по-дълъг трудов живот, затова те имат по-голям шанс да внесат положителен принос в икономиката. Те също така се асимилират по-успешно“, гласи докладът на Консултативния комитет по миграционните въпроси.


 

Последни новини
Още от Новини