Български ученици с едни от първите в света сертификати на Blockchain

Лятно училище в Боженци Предприемачът като откривател събра ученици от 9 града

Снимка: Фондация Бауерзакс Снимка: Фондация Бауерзакс

Български ученици станаха едни от първите притежатели в света на сертификати на Blockchain, съобщават организаторите на Образователната програма „Предприемачът като откривател“ след приключването на първия национален лагер за гимназисти.
В интензивния образователен курс по предприемаческо и креативно мислене в Боженци от 16 до 24 юли взеха участие 24 ученици от 9 града, като средната възраст на тийнейджърите е 16,6 години. Организатор на събитието е Фондация Бауерзакс в партньорство с Община Габрово и Областен информационен център - Габрово. 

„Предприемачът като откривател” е интерактивен курс по предприемаческо мислене, базиран на т.нар. „student-centered” подход, при който учениците участват активно в процеса на получаване на нови знания. Тренинг програмата се състои от 50 учебни часа, като основно използваните методи на преподаване са игри, казуси, примери, дискусии и работа в екипи.
Учебният материал е разделен в 5 основни модула: Основни икономически „сечива”; Принципи на пазарното общество; Бизнесът като откривателско приключение; Фази на създаване на продукт/услуга, техники за креативно мислене и Мотивационни срещи с успели предприемачи.

Сертификатите, чиято идентичност може да бъде удостоверена по Blockchain, са изработени със съдействието на един от гостуващите предприемачи в мотивационните срещи - Емилиян Енев от Recheck, компания специализира в разработването на електронни етикети за автентичност и собственост на продукти, базирани на Blockchain. 

Фондация Бауерзакс вече планира провеждането на нови 3 летни лагера през 2018 с увеличена продължителност от 7 на 10 учебни дни всеки, съобщават от фондацията. 

Последни новини
Още от Новини