Тръмп още не бил решил за антируските санкции, заяви германският външен министър

Предвидено е обсъждане на въпроса с европейските партньори на ЕС

Снимка: Pete Marovich/Bloomberg Снимка: Pete Marovich/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп все още не е взел решение дали да ожесточи санкциите срещу Кремъл, а преди това ще проведе консултации с европейските партньори на Вашингтон. Това заяви ръководителят на германското външно ведомство Зигмар Габриел, предават световните медии

„Има още време. Очевидно е, че президентът Тръмп още не е приел решение дали и как ще усили санкционния режим по отношение на Русия. Законът предвижда, във всеки случай, предварителни консултации с нас, европейците, как това може да се случи“, бяха точните думи на Габриел.

От думите на първия дипломат на Федералната република Берлин ще се възползва от възможността за обсъждане на мерките. „Намирам се в тесен контакт с Рекс Тилърсън (държавният секретар на САЩ – бел.ред.)“, коментира той.

Припомняме, че на 25 юли законопроектът за разширяване на санкциите от страна на САЩ към Руската федерация, Иран и КНДР бе одобрен от Палатата на представителите в Конгреса (долната камара), а на 27 той премина успешно и през Сената (горната камара). На свой ред от Белия дом съобщиха, че президентът Тръмп се е запознал с окончателния вариант на документа и е готов да го подпише.  

Последни новини
Още от Новини