Северна Корея: САЩ да коленичи и да моли за прошка

Тръмп засега не планирал, но не изключвал операция срещу КНДР

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

"Американските империалисти трябва да се откажат от анахроничната си враждебност към КНДР и да поднесат извиненията си на колене пред корейския народ за страданията, които той е понесъл", пише севернокорейският вестник Нодон Синмун, цитиран от РИА Новости.  

"КНДР е готова да нанася удари, докато това не се случи и неотдавнашните ракетни изпитания, са мощна демонстрация на революционната вяра на партията и народа на КНДР", се казва в статията.

За да подсили ефекта Ким Чен Ун заяви, че изпитанията са доказали, че севернокорейските ракети вече могат да достигнат територията на САЩ "отвъд долината на река Мисисипи".

От своя страна, южнокорейската агенция "Ренхап" пише, че севернокорейците се надяват след ракетните опити миналата седмица, Вашингтон да преразгледа своето отношение към Северна Корея.

На каква основа севернокорейската върхушка базира тези надежди, не е съвсем ясно, тъй като информационните агенции предадоха, че след разговор между японския премиер и американския президент, Тръмп е заявил, че засега не се планира военна операция срещу режима на Ким.

Последното не било изключено, ако Северна Корея премине "червената линия". Не се конкретизира какво се подразбира под "червена линия" в случая, както и какво точно би последвало след това.

Последни новини
Още от Новини