Джеф Безос стана най-богатият човек в света, изпреварвайки Бил Гейтс

Промяната на върха на класацията става благодарение на скока на акциите на Amazon преди очаквания с интерес отчет на компанията за второто тримесечие на 2017

Снимка: Matthew Staver/Bloomberg Снимка: Matthew Staver/Bloomberg

Джеф Безос – основателят и генерален директор на американската корпорация Amazon, вече е най-богатият човек в света, изпреварвайки основателят и бивш глава на Micorosoft Бил Гейтс благодарение на ръстa на стойността на акциите на притежаваната от него компания. Това съобщава агенция Bloomberg.

В борсовата сесия днес (27 юли) стойността на дяловете на Amazon се покачиха с 1,2% в очакване на тримесечния отчет на компанията. Така състоянието на Безос, който държи 17% от тези акции, надмина котата от $90 млрд., като така основателят на Amazon отне първото място по богатство в света от Гейтс, който бе начело на класацията от 2013.

Отчетът на Amazon за второто тримесечие ще бъде представен след края на борсовата сесия зад Океана. Според прогнозите на анализатори може да се очаква ръст в приходите на компанията от около 22% до нива от $37,2 млрд. По този начин печалбата на единица акция ще се повиши с $1,42.

От началото на годината пазарната капитализация на Amazon скочи с близо 40% до нива от $503,2 млрд.

Последни новини
Още от Новини