Филип Морис инвестира в бездимни тютюневи изделия

Ще произвежда стикове с нагряващ се тютюн

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) планира инвестиция от близо 490 млн. евро, с която да трансформира своята цигарена фабрика в Румъния във високотехнологично съоръжение за производство на новите нагреваеми бездимни тютюневи стикове HEETS, които се използват с IQOS /система за нагряване на тютюна/. Това съобщиха вчера от централата на тютюневия гигант в Лозана, Швейцария.

Преструктурирането на фабриката в Румъния в съоръжение за производство на тютюневи стикове HEETS вече стартира, като се очаква то да приключи до 2020. Инвестицията ще създаде 300 нови работни места за висококвалифицирани работници в допълнение към вече заетите в нея 600 души.

"Инвестицията ни в Румъния е поредно доказателство за нашия ангажимент за постигане на бъдеще, в което бездимните продукти ще заместят изцяло цигарите. Основание за увереност ни дават 2.9 милиона пушачи по света, които вече се отказаха от пушенето и преминаха на IQOS. Очакваме тази тенденция да продължи и трансформирането на румънската фабрика ще ни помогне да посрещнем нарастващото търсене от страна пълнолетните пушачи по света на по-добри алтернативи на цигарите", заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл.

 

Последни новини
Още от Новини