Държавата ще даде близо 17,5 млн. лева за униформи на полицаите

Парите са предназначени за изплащане на левовата стойност на неосигуреното облекло на полицаите в периода 2011-2015

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

На заседанието си днес (26 юли) правителството реши да отпусне близо 17,5 млн. лева за униформи на служителите от МВР. Това се разбира от съобщение до медиите от страна на правителствената пресслужба.

Точната сума е 17,474 млн. лева, като средствата се водят като допълнителни разходи по бюджета на вътрешното ведомство. Парите са предназначени за „изплащане на левовата равностойност на неосигурено униформено облекло на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи, които са имали право на униформено облекло за 2011 г., 2012 г., 2013 г., 2014 г. или 2015 г. и за които такова не е осигурено“.

Припомняме, че в началото на юни най-големия полицейски синдикат – Синдикалната федерация на служителите в MВР (СФСМВР), постави ултиматум на кабинета, че ако няма незабавно повишаване на заплатите с минимум 15% и решение с казуса с полицейските униформи, то протестите от ноември 2015, блокирали дни наред центъра на София, ще бъдат повторени. Полицаите изпълниха заканата си, като излязоха на протест в столицата на 5 юли – професионалният празник на МВР.

В последствие униформените излязоха и на серия от протести в провинцията, последният от които беше вчера (25 юли) в Добрич.  

Последни новини
Още от Новини