Тръмп обвини Украйна, че е подкрепяла кандидатурата на Клинтън

Американският президент също така призова за разследване на намесата на Киев в негов ущърб

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Държавният глава на Съединените щати Доналд Тръмп обвини украинските власти в поддръжка на загубилия му опонент на президентските избори през ноември – кандидатът на Демократите Хилъри Клинтън. Американският президент също така призова главния прокурор на САЩ Джеф Сешънс да разследва казуса.

Призивите на Тръмп дойдоха по канал, обичаен за комуникационния дискурс на американския президент – социалната мрежа Twitter.

 

 

Украинските усилия по саботажа на кампанията на Тръмп „тихо работеха в подкрепа на Клинтън“. Та, къде е разследването, (г-н) генерален прокурор

 

 

Генералният прокурор Джеф Сешънс зае много слаба позиция по отношение на пресъпленията на Хилъри Клинтън (къде са имейлите и сървърът на DNC «националният комитет на Демократическата партия – бел.ред.») и тези, заради които изтича разузнавателна информация!

 

 

Проблемът е в това, че сегашният глава на ФБР, човекът, отговорен за разследването срещу Хилъри – Ендрю МакКейб, е получил от Х(илари) $700 000 за жена си!

По рано телевизионният водещ от Fox News Джон Ханити съобщи, че в предизборната си кампания хора от щаба на Клинтън са се срещали с официални представители на Киев, с които са обсъждали изнасянето на компрометираща информация за началника на кампанията на Доналд Тръмп Пол Манафор.

По време на предизборната кампания в САЩ представители на официален Киев обвиняваха Манафор, че е получавал пари от „черната каса“ на Партията на регионите на сваления украински президент Виктор Янукович. 

Последни новини
Още от Новини