Нови санкции от САЩ срещу Русия, Иран и Северна Корея

Републиканци и демократи подготвят почва за нови закони в Съединените щати

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Републиканци и демократи в САЩ се споразумяха за промени в законодателството, които ще позволят нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея. По този начин се ограничават евентуалните опити на президента Доналд Тръмп да издейства отмяна на мерките срещу Москва, съобщава БНР.

Предвижда се Камарата на представителите да гласува във вторник по пакета от законопроекти, който засяга трите страни.

Европейската комисия изрази загриженост по повод намеренията за разширяване на санкциите срещу Москва.

Световните агенции цитират изявление на говорител на комисията, в което се отправя призив Вашингтон да продължава да координира действията си по въпроса с партньорите от Г-7.

Германия е предупредила Съединените щати за ответни действия, ако в наказателния им списък попаднат руските компании, свързани с изграждането на газопровода "Северен поток 2".

Германия предупреди и Русия, че нарушаването на санкции, включително преместването в Крим на четири газови турбини, доставени от компанията "Сименс", обтяга политическите отношения между двете страни, пише "Билд ам зонтаг". Говорител на външното министерство в Берлин е напомнил, че по време на доставката руската страна е уверявала, че турбините не са за анексирания полуостров.

Последни новини
Още от Новини