Интерпол със списък от 173 терористи, потенциални атентатори в Европа

Целта на документа е да бъде предтавена мащабността на проблема

Снимка: Twitter Снимка: Twitter

Международната организация на криминалната полиция Интерпол е излязла със списък, съставен от 173 потенциални терористи-смъртници, членове на ИДИЛ, които има опасност да извършат терористичен акт на територията на Стария комтинент. За това пише британското издание The Guardian, което разполага с копие от документа.

По информацие на вестника списъкът, който е бил разпространен още в края на май, е съставен от набор от индивиди, които "е възможно да са били обучени да сглобяват и полагат самоделни взривни устройства с цел нанасяне на сериозни травми или смърт". С

От Интерпол уточняват, че не разполагат с информация дали всички тези въпросни лица се намират на територията на Европа, но целта на подобен род докумет е да покаже мащаба на проблема.

Самата информация, нужна за изготвяне на подобен род списък, е събрана с помощта на американското разузнаване и чрез "надеждни негови канали" по време на операциите на американските служби на територията на Ирак и Сирия. Данните са били предадени във ФБР, а в последствие са били предоставени на разположение на Интерпол.

Последни новини
Още от Новини