Facebook разработва собствен смартфон

По проекта работят бивши кадри на Google

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американската корпорация Facebook е патентовала устройство, явяващо се т.нар. „модулен смартфон“, т.е. смартфон, който позволява на потребителя да сменя функции по свое желание. Tова пише Business Insider, посочвайки, че устройството се разработва в специален секретен филиал на компанията, наречен Building 8.

Подобен модулен смартфон позволява на потребителя да поставя и заменя различни компоненти като GPS, говорител, екран, микрофон и т.н.

С разработката на устройството са ангажирани специалисти, работили в миналото по подобен проект за модулен смартфон за Google, но въпросният проект така и не бе реализиран. Във въпросният филиал Building 8 също така работят и бивши кадри на Apple и Amazon.

От своя страна представители на социалната мрежа заявяват пред Business Insider, че не бързат с разработката на подобен род устройство, като акцента към момента пада на създаването на технология за машинно обучение.

По информация на изданието в строго секретния Building 8 също така се занимават с проекти от рода на устройство за сканиране на човешкия мозък, както и редица технологии за виртуална и добавена реалност.  

Последни новини
Още от Новини