Германия замразява оръжейните доставки за Турция

Берлин не може да продължи да осъществява политика по отношение на Турция както досега, заяви пък в четвъртък първият дипломат на Федералната република

 Танк Leopard 2A5 от германската армия. Снимка: Wikipedia Танк Leopard 2A5 от германската армия. Снимка: Wikipedia

Германия може да замрази изпълнението на планираните германо-турски съвместни проекти за въоръжаване, както и тези, които към момента вече са в процес на реализация, пише Build.

Както отбелязва германското издание, Берлин има намерение да преразгледа отношенията си с Анкара и по редица други направления.

Освен германският таблоид, за намеренията на федералното правителство да преустанови колаборацията си с Анкара в сферата на въоръжаването, пишат и редица германски и световни медии.

В четвъртък (20 юли) първият дипломат на Германия Зигмар Габриел заяви, че страната му не може да продължава да осъществява политика по отношение на Турция както преди.

Последната капка в чашата на и без това хладните в последно време отношения по оста Берлин-Анкара стана задържането на шестима правозащитници от турските власти, сред които и един немски гражданин. Прокуратурата в южната ни съседка обвинява арестуваните в съдействие на терористични групировки.

 

Последни новини
Още от Новини