Google Fiber отново e без изпълнителен директор

Шефът на Alphabet подчерта ангажираността на копманията-майка с проекта, но посоката остава неяснаБизнесът на Google в областта на високоскоростния фиброоптичен интернет среща ново затруднение – след едва пет месеца на поста изпълнителен директор, Грегъри Маккрей обяви, че напуска компанията. Заместител още не е обявен.

Цитирана от Bloomberg, финансовият директор на Alphabet Рут Порат неколкократно е наричала Fiber “голям, но необходим капиталов разход”. Google Fiber инвестира стотици милиони долари за разкопаването на улици и дворове и полагането на оптични кабели в няколко града, сред които Канзас Сити и Остин. Успява да предложи 30 пъти по-бърза връзка от средната за САЩ.

Според Wired силно-смаленият екипа на компанията се дължи на промяна в стратегията им, която вече цели да използва съществуваща фиброоптична инфраструктура в комбинация със система за скоростно предаване на сигнала по въздуха. Системата на неотдавна-придобитата Webpass използва последователно-предаващи антени за да измине сигнала последните метри от улицата до дома.

По-радикални безжични технологии като тези на Artemis Networks също биват тествани от Access - отдела на Google за интернет-свързаност, предава Wired.

Последни новини
Още от Новини