Полицаите излизат на серия от протести и в провинцията

Началото на вълната от нови протести ще бъде сложено в София, след това митинги ще има във Варна, Добрич, Гоце Делчев, Бургас, Благоевград, Перник и др.

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Протестните действия на полицаите, които настояват за по-високо заплащане, ще продължат и след митинга, който се проведе на 5 юли в София.

Това съобщават от пресцентъра на Синдикалната федерация на служителите в MВР (СФСМВР).

„Започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г. в 18.30 часа пред храма „Св. Седмочисленици“. Ще последват регионални протести във Варна (20 юли 2017 г.), Добрич (25 юли 2017 г.) и Гоце Делчев (27 юли 2017 г.)“, пишат от полицейския синдикат.

Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове. Действията са организирани от регионалните структури на СФСМВР, като в в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.

Припомняме, че в началото на юни СФСМВР постави ултиматум на кабинета, че ако няма незабавно повишаване на заплатите с минимум 15%, то протестите от ноември 2015, блокирали дни наред центъра на София, ще бъдат повторени. Полицаите изпълниха заканата си, като излязоха на протест в столицата на 5 юли – професионалният празник на МВР.

Последни новини
Още от Новини