Провал на преговорите по сделка за Brexit може да доведе до масова отмяна на полети

Засега не се очертава Лондон да остане в договора за открито небе, действащ в рамките на ЕС

Табло с информация за полетите на летище "Хитроу" в Лондон. (23.12.2016) Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Табло с информация за полетите на летище "Хитроу" в Лондон. (23.12.2016) Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Авиокомпаниите масово ще анулират продадените билети за полети от Великобритания към страните от ЕС, ако Лондон не успее да постигне сделка с Брюксел в преговорите за Brexit, пише The Sunday Times.

„Ще отменим полети. Ще отменим пътуванията на хората за почивки през лятото на 2019“, коментира пред британското издание главният изпълнителен директор на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Майкъл О`Лири.

Предупреждение за възможна отмяна на конкретния полет ще бъде отпечатано върху всеки билет за пътуване през 2019. Предварителната продажба на тези билети ще започне от март 2018.

Както пише The Sunday Times, позовавайки се на свой източник, запознат с динамиките по преговорите по оста Лондон-Брюксел, британското правителство все още не може да постигне споразумение с ЕС, което би оставило в сила договора за „открито небе“, действащ към момента в рамките на Съюза, респективно и Великобритания.

Правителството на Тереза Мей възнамерява да излезе от това споразумение поради това, че изпълнението му се отнася съм юрисдикцията на Европейския съд, а премиерът на страната нееднократно заяви, че Лондон няма намерение да участва в неговата работа след окончателното излизане на Обединеното кралство от ЕС.

Последни новини
Още от Новини