ЧЕЗ инвестира 1,5 млн. за ремонти на мрежата си през юли

Около 1/3 от средствата отиват за ремонти в София, останалите - за такива в провинцията

Снимка: Martin Divisek/Bloomberg Снимка: Martin Divisek/Bloomberg

През юли от ЧЕЗ Разпределение са стартирали 43 инвестиционни проекта, чрез които ще вложи „над 1.5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България“, се разбира от съобщение от пресцентъра на компанията.

По-голямата част от инвестициите ще отидат за реконструкция на електроразпределителната мрежа извън София. „Най-големият проект е реконструкция на над 2600 метра от въздушната мрежа ниско напрежение в с. Бели Осъм, община Троян. В нея ЧЕЗ влага 115 хил. лева. Компанията е заделила 104 хиляди лева за обновяване на мрежата ниско напрежение в с. Микрево, област Благоевград. В град Враца модернизацията на 1000 метра от въздушната мрежа ще струва 70 хиляди лева, а в област Перник за реконструкция и обновяване на мрежите ниско напрежение ще бъдат инвестирани общо 75 хиляди лева“, пишат от ЧЕЗ.

Общата сума, която ще бъде похарчена за ремонти в столицата пък е в размер на 504 хиляди лева. Най-големият ще бъде реконструкцията на кабел средно напрежение в кв. „Хладилника“, район Лозенец. В него компанията ще вложи 84 хиляди лева, както и подмяната на обелени при кражба кабели средно напрежение по бул. „Владимир Вазов“, район Подуене. За тяхната подмяна ЧЕЗ е заделила 70 хил. лева.

През юли на територията на област Монтана от ЕРП-то са стартирали проекти на обща стойност 265 хиляди лева, в Плевенска област за 109 хиляди лева, в Ловешка област за 155 хиляди лева, за Благоевградска за 193 хиляди лева, а за Пернишка и Врачанска области са заделени съответно 119 и 91 хиляди лева. От компанията планират да инвестират в мрежата си 130 млн. лева през 2017, което, по техните думи, би било рекорд за страната.

Последни новини
Още от Новини