General Motors и Uber обединяват усилия в Австралия

Пилотна програма на GM цели да подпомогне шофьорите да наемат автомобил при поискване за отделни поръчки

Фасадата на General Motors в Renaissance Center в Детройт, Мичиган. Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg News Фасадата на General Motors в Renaissance Center в Детройт, Мичиган. Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg News

General Motors (GM) тества бизнеса си със споделяне на автомобили – Maven, в Австралия чрез пилотна програма с компанията за споделено пътуване Uber, предаде Investing.com.

Лизинговото споразумение ще позволи на шофьорите на Uber да наемат автомобили, произвеждани от австралийското подразделение на GM – GM Holden, посочват от компанията.

„Ние изпробваме включването на един от продуктите на Maven, а именно - Maven Gig, в Австралия чрез пилотна програма в Сидни, с която се отдават под наем автомобили Holden на шофьори на Uber”, коментира директорът по комуникациите в GM Holden Шон Попит.

Програмата Maven Gig на GM цели да подпомогне шофьорите да наемат автомобил при поискване за отделни поръчки, като например доставка на пакети, храни или хранителни стоки и споделено пътуване, в момент, в който се очаква все повече хора да се ориентират към работа на свободна практика.

На този етап програмата работи в Сан Диего. Очаква се да започне да функционира в Сан Франциско и Лос Анджелис по-късно тази година, обявиха от GM през май.

Последни новини
Още от Новини