Apple може да забави новия iPhone заради производствени проблеми

Американската компания е в патова ситуация - или да отложи пуска на пазара на новия модел, или да го пусне без създаваща проблеми екстра

iPhone 4. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria iPhone 4. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американският технологичен гигант Apple може да се забави с пускането на пазара на новото поколение смартфони iPhone. Ако това се случи, то би се дължало на производствени проблеми, свързани със сензора за пръстов отпечатък, който компанията се опитва да усъвършенства. Това съобщава MarketWatch, позовавайки се на експерти.

Вариантите пред Apple са два, посочват събеседниците на американското издание – или да бъде отложен пускът в продажба на новия iPhone, което би повлияло на финансовия баланс на компанията през четвъртото тримесечие на 2017, или новият модел смартфон да бъде изведен в продажба без въпросния сензор, което пък от своя страна би повлияло на продажбите.

През септември се очаква американската компания да пусне в продажба следващото поколение iPhone, което ще се състои от три нови модела. Един от тях трябва да бъде „суперпремиум“ моделът, разполагащ с OLED екран и 3D чувствителност, както и с функцията Touch ID.

В досегашните модели на iPhone за въпросната функция Touch ID се използва бутонът Home, разположен в долната част на дисплея. В новите модели този бутон е предвидено да бъде отстранен, като се замени с скенер за пръстов отпечатък.

По думите на събеседник на MarketWatch от Apple са установили, че въпросната функция работи лошо през стъклото на екрана. Ако компанията не успее да се справи проблема до месец август, има вариант да се откаже от тази технология за сметка на такава за лицево разпознаване. Последната обаче, казват експертите, има своите недостатъци.

Последни новини
Още от Новини