Тръмп: Путин би бил по-щастлив, ако бе спечелила Хилъри

Според американския лидер Вашингтон и Москва обаче биха могли да намерят допирни точки по важни казуси като кризата в Сирия например

Владимир Путин и Доналд Тръмп разменят ръкостискане по време на първата си среща в рамите на форума на Г20 в Хамбург. (07.07.2017) Снимка: Президентство на Руската федерация Владимир Путин и Доналд Тръмп разменят ръкостискане по време на първата си среща в рамите на форума на Г20 в Хамбург. (07.07.2017) Снимка: Президентство на Руската федерация

Според американския президент Доналд Тръмп руският му колега Владимир Путин би бил по-доволен кандидатът на Демократите Хилъри Клинтън бе спечелила президентските избори в САЩ през ноември миналата година.

Това коментира Тръмп в свое интервю пред американският телевизионен канал CBN.

“Ако Хилъри бе спечелила, армията ни щеше да бъде срината. Енергията би била много по-скъпа. Това е нещото, свързано с мен, което Путин не харесва. Защото от ден първи аз желая силна армия. А той не иска това. От ден първи аз желая (развитие на) фракинга и всичко, което сваля цената на енергията“, бяха точните думи на американския лидер.

„Путин не харесва това. Той би харесал Хилъри, която иска да стои вятърни мелници. Той много повече би бил доволен на това, защото цените на енергията ще скочат, а Русия до голяма степен е зависима от производството на енергия“, допълни той.

Американският държавен глава също така говори и за срещата си с Путин в рамките на форума на Г20 в Хамбург миналия петък (7 юли), както и за сферите, където Вашингтон и Москва могат на намерят почва за сътрудничество.

„Путин иска това, което е добро за Русия. Аз искам това, което е добро за Съединените щати. Смятам че в казус като Сирия, където можем да постигнем сътрудничество чрез прекратяване на огъня, а и в много други казуси това да работим заедно е много позитивно нещо“, посочи Тръмп.

 

Последни новини
Още от Новини