Фокс иска дълъг преходен период

Лиъм Фокс, министър по международната търговия

Лиъм Фокс, министър на търговията на Великобритания пред Даунинг стрийт 10. 13 юли 2017. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Лиъм Фокс, министър на търговията на Великобритания пред Даунинг стрийт 10. 13 юли 2017. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

Британският министър на търговията Лиъм Фокс, водещ привърженик на излизането от ЕС каза, че би бил „много щастлив” с преходен период от няколко месеца”, ако това запази стабилността на напускането на общността.

В интервюто си за Bloomberg Фокс каза, че правителството е под натиск да приключи преговорите, „но ако някакъв механизъм, който да ни даде повече време да го направим както трябва, ще бъдем доволни”.

"Това би трябвало да е най-лесния търговски договор в историята на човечеството", каза Лиъм Фокс, министър по международната търговия.

"Стартираме от позиция на нулеви тарифи. Имаме 100% регулаторни и правни еквиваленти. Така че единствената причина да не постигнем много либерален и отворен договор е ако се политиката излезе на пътя на икономиката и благоденствието".

Коментарът ще засили разрива в правителството на премиера Тереза Мей по въпроса, съобщи Bloomberg. Позицията на Фокс, който през декември каза, че подобна сделка рискува „да намали” желанието на британските избиратели, го поставя в директен сблъсък с министъра на финансите Филип Хамънд, който иска преходен период до най-много 4г.

Чуйте цялото интервю на Лиъм Фоксвъв видеото.

 

Последни новини
Още от Новини