Русия без разрешително за входната точка на Турски поток

Турция още не е приключила с оценката за въздействие върху околната среда

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Строителството на газопровода „Турски поток“ е в ход и вече са положени около 50 километра от подводната част на газопровода. Все още обаче Русия очаква от турска страна пълната документация и разрешителни по отношение на входната точка на газопровода в Турция. Това става ясно от коментар на руския енергиен министър Александър Новак в интервю за руския телевизионен канал „Россия 24“, съобщи Investor.bg.

Общата дължина на газопровода по дъното на Черно море е малко над 900 километра.

От думите на Новак става ясно, че Турция още не е приключила с оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) по отношение на мястото, където ще влезе тръбата на турска земя. Обсъжда се и пътната карта за сухопътната част на газопровода.

„На този етап проектът се реализира благодарение на усилията на турските и руските власти“, казва още Новак и допълва, че всички необходими решения се взимат в бързи темпове.

Новак участва в Световния петролен конгрес в Истанбул. Пред „Россия 24“ той отбелязва, че е провел редица срещи със свои колеги, по време на които да обсъдени големите енергийни проекти между двете държави - „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“, пише още Investor.bg.


 

Последни новини
Още от Новини