Тръмп се надява на мощно търговско споразумение между САЩ и Великобритания

Американският президент проведе среща с премиера на Великобритания Тереза Мей

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че се надява да бъде постигнато „много мощно“ търговско споразумение между Съединените щати и Великобритания, когато островната държава излезе окончателно извън Европейския съюз.

Тръмп направи коментарите си по време на срещата си с британския министър председател Тереза Мей в рамките на форума на Г20 в Хамбург, предава Sky News.

По думите на президента на САЩ подобно споразумение ще бъде постигнато „много, много бързо“, като то ще е „страхотно“ и за двете държави.

Ръководителят на Белия дом също така похвали „много специалната връзка“, създадена между него и Тереза Мей по време на срещата им. „Работим по търговска споразумение, което ще бъде много, много мощно, страхотно за двете страни и мисля, че ще направим това много, много бързо“, бяха точните думи на Тръмп.

От думите на американския лидер също така стана ясно, че той ще направи визита в столицата на Обединеното кралство Лондон. „Ще се разберем“, отвърна той на въпрос кога се очаква да бъде осъществено това посещение.  

Последни новини
Още от Новини