България продължава да работи за ERMII

Откъс от изказване на Бойко Борисов на 7 юли 2017

Бойко Борисов, министър-председател, в дясно, разговаря със Симеон Паси, председател на Атлантическия клуб. Конференция на Атлантическия клуб, София. 7 юли 2017. Снимка: Олег Попов/InvestorMediaGroup Бойко Борисов, министър-председател, в дясно, разговаря със Симеон Паси, председател на Атлантическия клуб. Конференция на Атлантическия клуб, София. 7 юли 2017. Снимка: Олег Попов/InvestorMediaGroup

България продължава преговорите за включване в механизма ERMII, каза премиерът Бойко Борисов 7 юли в София.

„Защо е важна чакалнята на еврозоната? Първо това гарантира инвестициите и второ – намалява лихвите по кредитите. И трето, тогава на никого не можем да се сърдим, че Европа минава на 2,3 или 4 скорости”.

България продължава да работи по темата с правителствата на Германия, Италия, Франция, каза Борисов. „По показатели имаме всички възможности. Имаме стабилна банкова система, минала през стрестестовете”.

„Тихо, но с упоритост и аргументи да вървим в тази посока”.

Чуйте откъса във видеото.

В същото изказване Борисов подкрепи идеята за купуване на нови самолети и каза, че според него са необходими и нови влакове.

Бойко Борисов участва в дискусията на тема „Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС“ в Централния военен клуб в София.

Последни новини
Още от Новини