САЩ се изправят срещу заплахата от Северна Корея

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Доналд Тръмп, президент на САЩ, Варшава, Полша. 6 юли 2017. Снимка: Bloomberg Доналд Тръмп, президент на САЩ, Варшава, Полша. 6 юли 2017. Снимка: Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че предвижда „много силни неща” в отговор на изстреляните от Северна Корея междуконтинентални балистични ракети тази седмица, паднали в Японско море.

В изявление по време на общ брифинг във Варшава с президента на Полша Анджей Дуда, Тръмп каза, че „говори за някои много силни неща”.

„Срамота е, че се държат по този начин, много опасно се държат и нещо трябва да се направи”, каза Тръмп.

Президентът на САЩ не даде подробности какво обмисля и не отговори директно дали смята да използва военна сила. По-рано на пресконференцията той призова всички страни „публично да покажат на Северна Корея, че има последици за тяхното много, много лошо поведение”.

Чуйте изказването в откъса.

ЕС и Япония призоваха Съветът за сигурност на ООН да усили санкциите над Северна Корея заради балистичния тест.

Южна Корея не желае да поглъща Пхенян и президентът на страната е готов да се срещне по всяко време със севернокорейския лидер, каза Мун Дже-ин, цитиран от РИА Новости.

Южна Корея е готова да договори строежа на газопровода от Русия да минава през Северна Корея, каза президентът Мун Дже-ин.

Последни новини
Още от Новини