В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тръмп носи вреда на целия западен свят

Георги Киряков, политолог, В развитие, 04.07.2017

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Изказванията на американския президент Доналд Тръмп носят вреда на целия западен свят, на демократичната цивилизация като цяло.

Това зави в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов политологът Георги Киряков. Гостът в студиото направи обстоен анализ на динамиките около предстоящата среща на Г20 в Хамбург, която ще се проведе в петък и събота (7 и 8 юли). Коментар бе даден и във връзка с официалното встъпване в длъжност на българския еврокомисар Мария Габриел, чиято кандидатура днес бе приета от Европейския парламент.

„Тръмп успя да разстрои сериозно политическия дебат в световен мащаб. Успя да обърне фокуса на внимание от най-важните теми, които досега обединяваха световните лидери, към интересите на САЩ в глобален мащаб“, каза още Киряков.

„Той също така върна назад дебата за икономическата интеграция на света, върна назад дебата за климатичните промени, като САЩ излезе от Парижкото споразумение, върна дебата за протекционизма в световната икономика, като дори го предвижи сериозно напред“, добави той.

Според политолога това спомага за процесите, от които имат интерес Китай и Русия – да разединят Запада.

Целия разговор, обхващащ предстоящата среща на Г20 и окончателния избор на Мария Габриел за еврокомисар, вижте тук:

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие