Путин и Си Дзинпин обсъдиха ключови политически и икономически теми

По-нататък Пекин и Китай ще подпишат договор за добросъседство и сътрудничество

Владимир Путин и Си Дзинпин на среща в Кремъл. (04.07.2017) Снимка: Президентство на РФ Владимир Путин и Си Дзинпин на среща в Кремъл. (04.07.2017) Снимка: Президентство на РФ

Руският президент Владимир Путин прие днес (4 юли) председателя на Китайската народна република Си Дзинпин в Кремъл. Двамата са обсъдили ключови въпроси по взаимодействието на двете държави в сферата на политиката, търговията, икономиката, военното дело. Акцент е бил поставен и върху хуманитарното взаимодействие между Москва и Пекин. Това се разбира от съобщение на официалната интернет страница на руската президентска институция.

Преди началото на преговорите руският държавен глава връчи на китайския си колега ордена на Светия апостол Андрей Първозванни.

В рамките на официалната визита двамата лидери също така са провели среща с представители на обществени организации, бизнес кръгове и медийни организации от Китай и Руската федерация.

Владимир Путин и Си Дзинпин подписаха съвместно заявление за „по-нататъшно задълбочаване на отношенията на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие, както и друго такова, в което са записани общите виждания на Пекин и Москва относно текущата ситуация в глобален мащаб и най-важните международни проблеми.

Също така е утвърден план по реализацията на договор за „добросъседство, приятелство и сътрудничество“ между Руската федерация и Китайската народна република във времевия период 2017-2020.


 

Последни новини
Още от Новини