За какво ще си говорят Тръмп и Путин на предстоящата им среща

Двамата лидери ще проведат разговор в рамките на срещата на Г20 в Хамбург на 7 или 8 юли

Матрьошки с ликовете на Путин и Тръмп на сувенирен щанд в Санкт Петербург в навечерието на Международния икономически форум. (31.05.2017) Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Матрьошки с ликовете на Путин и Тръмп на сувенирен щанд в Санкт Петербург в навечерието на Международния икономически форум. (31.05.2017) Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Едно от най-очакваните събития в сферата на световната политика – срещата между държавните глави на Руската Федерация и Съединените щати Владимир Путин и Доналд Тръмп, занимава активно вниманието не само на обществеността в тези две страни, а и това на медийните организации в световен мащаб.

Двамата лидери ще се срещнат в рамките на предстоящата среща на Г20 в Хамбург, която ще се проведе на 7 и 8 юли. Все още не се знае точната дата на планираните разговори, дали ще се проведат преди началото на форума или в края му. Но в медиите вече се появиха информации относно темите, които ще обсъдят двамата лидери.

Американският телевизионен канал CNN, позовавайки се на неназован източник от президентската администрация, съобщава, че базисен аспект, който Тръмп желае да засегне по време на двустранните разговори, ще бъде ситуацията в Сирия и поддръжката от страна на Кремъл на Башар ал-Асад.

Внимание ще бъде отделено и на ситуацията в Източна Украйна, по-конкретно „действията на Русия в Украйна“, съобщава източникът на телеканала.

Според американската телевизия е малко вероятно да бъде повдигнат въпроса за предполагаемата намеса на Кремъл във вътрешните работи на САЩ.

По-рано в медийното пространство излязоха информации за възникнали разногласия между Тръмп и съветниците му. Главата на Белия дом е настоявал срещата с руския лидер да бъде проведена по всички правила на дипломатическия протокол, докато съветниците му от своя страна са се застъпили разговорът между двамата да бъде проведен неформално в кулоарите на срещата на Г20.

Въпреки че лидерите на САЩ и Русия все още не са се срещали, двамата са провели три телефонни разговора само от началото на годината.

Последни новини
Още от Новини