Радев и Борисов се обединиха около нуждата от обща работа на институциите

По време на разговор в сградата на Президентството двамата са обсъдили въпроси, свързани със сектор Сигурност, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на армията и др.

Радев и Борисов на среща на "Дондуков" 2. (03.07.2017) Снимка: Президентство Радев и Борисов на среща на "Дондуков" 2. (03.07.2017) Снимка: Президентство

Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси.

С такава обща позиция са излезли президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов по време на проведена днес (3 юли) среща на „Дондуков“ 2, предава прессекретариатът на държавния глава.

Срещата е била проведена по инициатива на Борисов, като на нея са били обсъдени „редица въпроси, свързани с укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план“, става ясно още от съобщението.

На срещата също така е било подчертано значението на взетите решения на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май за подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и за ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили. По думите на Радев президентската институция „защитава ясно регламентирания процес за реализация на проектите за модернизация на Въоръжените сили и предоставената в рамките на този процес военна експертиза“. Важното е процесът на модернизация на Българската армия да не спира, е позицията на президента.

Премиерът и президентът са единодушни, че страната се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост. От своя страна Борисов е оценил високо призива на президента за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

„Общо беше мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции. Министър-председателят запозна президента с резултатите от проведените наскоро свои посещения в Република Франция, Федерална република Германия и Република Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в региона на Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италианската република, по покана на президентите на двете държави“, се казва още в съобщението на пресотдела на Президентството.  

Последни новини
Още от Новини