Звената за съвместни проверки по Черноморието започват работа

Целта на тези институции е да се координират проверките по морето, за да се осигури нормалното протичане на летния туристически сезон

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Координационните съвети между институциите, отговарящи за проверките в туристическия бранш по Черноморието по време на летния сезон започват да функионират, предава пресслужбата на МС.

„От днес започва да функционира координационният съвет за сътрудничество и институционално взаимодействие в областта на туризма във Варна, а от понеделник – и в Бургас“, се казва в съобщението.

Звената са създадени въз основа на споразумение между заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на труда и социалната политика, на здравеопазването, на земеделието, храните и горите, на туризма, на околната среда и водите, Агенция „Митници“, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, областните управители на Варна, Бургас и Добрич, информират от правителствения пресцентър.

Целта на сформираните органи е да се централизира и координира провеждането на всички проверки по българското Черноморие, и да „се осигури спокойно и успешно протичане“ на летния туристически сезон.

От Министерски съвет също така съобщават, че вицепремиерът Валери Симеонов ще присъства на първите заседания на координационните центрове в Бургас и Варна.

Последни новини
Още от Новини