Концесионерите на плажовете на Слънчев бряг – изрядни, установи проверка на МТ

Спасителите даже били повече от броя, посочен в изискванията

Николина Ангелкова инспектира плаж в Слънчев бряг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николина Ангелкова инспектира плаж в Слънчев бряг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По време на първата цялостна и комплексна проверка на плажовете в к.к. Слънчев бряг, отдадени на стопанисване на концесия и под наем, проведена съвместно между туристическото ведомство, МВР, РИОСВ и пожарната, не са били открити нарушения на концесионните условия. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, предават от пресцентъра на МТ.

В мобилната група, начело с Ангелкова, са включени и представители на Регионална здравна инспекция - Бургас, Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Община Несебър.

„На морски плаж „Слънчев бряг-юг“, отдаден на концесия, експертите извършиха геодезическо заснемане на всички преместваеми обекти, за да се установи дали отговарят на квадратурата на одобрената схема от министъра на туризма“, каза Ангелкова и уточни, че квадратурата им отговоря до милиметър и съответно заемат 2% обща търговска площ и 2% допълнителна търговска площ.

Главата на туристическото ведомство посочи, че в рамките на комплексната проверка, РИОСВ инспектира дали всички преместваеми обекти и най-вече заведенията за хранене са свързани с канализационната мрежа. От от своя страна РЗИ са проверили оборудването на медицинските пунктове и са извършили замервания за шум. Заключението на контролния орган по отношение нивата на шум е, че са спазени изискванията на Наредба № 6 и контролираните параметри за вечер и нощ са в граничните стойности. Министър Ангелкова обаче предупреди, че непрекъснато ще се правят проверки при подадени сигнали.

Министърът на туризма бе категорична, че до този момент не са установени неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове, свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това, броят на спасителите надвишава изискванията, т.е. има повече спасители, съгласно вече одобрената схема.

Ангелкова акцентира, че това няма да е последната проверка. „Целта е да установим от една страна, че се спазва закона, а от друга - да осигурим комфорта на всички туристите“, предава думите й пресцентъра на МТ.

Последни новини
Още от Новини