Как Китай вижда включващия растеж

Ли Къцян, министър-председател на Китай

Ли Къцян, министър-председател на Китай говори по време на Световния икономически форум, Далиан, Китай. 27 юни 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Ли Къцян, министър-председател на Китай говори по време на Световния икономически форум, Далиан, Китай. 27 юни 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Китай изпълнява в график основните икономически цели за тази година, каза министър-председателят на Китай Ли Къцян, който предупреди за растящ геополитически риск и заплаха за глобалния подем, съобщи Bloomberg.

В речта си на Световния икономически форум в Далиян, Китай Ли Къцян защити глобализацията и описа представата на Китай за последния етап на индустриалната революция и включващия растеж.

„Икономическата глобализация улесни много потока от стоки, капитал и работна ръка”, каза Ли.

Ли каза още, че правителството ще облекчи достъпа до секторите на производство и услуги.

„Постигането на включващ растеж може да помогне да се постигне социално равенство и да направи развитието по-благотворно за всички”, каза Къцян.

Чуйте откъс от речта във видеото.

Над 2000 политици, бизнесмени, представители на гражданското общество, университетите и сферата на изкуството присъстват на конференцията, позната още като „Летният Давос”, провеждана на 27-29 юни 2017, по данни на държавната китайска информационна агенция Синхуа.

Последни новини
Още от Новини