Българин застава начело на Deutsche Bank в Русия

Борислав Иванов заменя Анет Фивег като изпълнителен директор на Deutsche Bank в Русия

Борислав Иванов, изпълнителен директор на Deutsche Bank в Русия. Снимка: Deutsche Bank Борислав Иванов, изпълнителен директор на Deutsche Bank в Русия. Снимка: Deutsche Bank

Deutsche Bank назначи българина Борислав Иванов за изпълнителен директор на Deutsche Bank в Русия, се казва в официално съобщение на банката. Иванов ще заеме и поста на управител на Борда на директорите на ООО "Дойче Банк", след като бъде получено съответното разрешение от Руската централна банка, се казва още в прессъобщението на Deutsche Bank AG.

Иванов ще бъде на пряко подчинение на Петер Тилс, главен изпълнителен директор на Deutsche Bank AG за Централна и Източна Европа и на Сатвиндер Сингх, директор отдел търговски и банкови услуги за регион EMEA (без Германия) в Deutsche Bank AG.

"Борислав Иванов застава на мястото на Анет Фивег, която успешно ръководи процесите по преструктуриране на Deutsche Bank в Русия в съответствие с международната стратегия за развитие на банката", се казва в официалното съобщение до медиите. 

Борислав Иванов работи над 17 години в Deutsche Bank в региона на Централна и Източна Европа. От 2014 до момента той е заемал длъжността главен изпълнителен директор и председател на УС на Deutsche Bank Украйна. "В този период банката съществено е подобрила своята рентабилност и ефективност на действие в региона", отбелязват от групата. "До тогава Иванов е бил директор на представителството на Deutsche Bank в София, където успешно развива и разширява пазарния дял на банката и въвежда стратегии за големи корпоративни сделки, чрез които Deutsche Bank се утвърждава като предпочитан партньор за местните банки".

Иванов има диплома по бизнес администрация от Свободния университет в Берлин, Германия. Той владее руски, английски, немски и български език. 

"Бихме искали да благодарим на Анет Фивег за изключително важния принос за Deutsche Bank в Русия. В същото време за нас е изключително приятно да приветстваме Борислав Иванов, който има забележителен опит в работата на Deutsche Bank в региона. Дълбокото познаване на спецификите на региона в комбинация с опита му в глобалната дейност на банката ще му позволят да издигне Deutsche Bank на ново ниво в Русия", заяви Питър Тилс, изп. дир. на Deutsche Bank за Централна и Източна Европа

Русия е и ще продължи да бъде един от най-привлекателните и важни пазари за Deutsche Bank в Европа, добавят от банката. "Deutsche Bank се стреми да наложи все по-широкото си присъствие на този пазар и вече има над 1200 служители в Русия". 

Последни новини
Още от Новини