Мей обеща да не гони европейците след Brexit

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания на срещата на ЕС в Брюксел. 22 юни 2017. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Тереза Мей, министър-председател на Великобритания на срещата на ЕС в Брюксел. 22 юни 2017. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Предложението на премиера на Великобритания Тереза Мей да запази правото на престой на гражданите на ЕС, които в момента живеят във Великобритания срещна хладен прием и в Европа, и у дома, а кметът на Лондон Садик Хан каза, че много проблеми остават нерешени, съобщи Bloomberg.

По време на вечеря в Брюксел на 22 юни 2017 Мей каза на лидерите на ЕС, събрани на двудневна среща, че почти всички 3 млн. европейски граждани във Великобритания ще запазят правото си да живеят там след Brexit и че ще иска да им предложи колкото може повече сигурност за бъдещето.

Правата на гражданите е един от основните проблеми, който ЕС и Великобритания трябва да решат преди за започнат търговските преговори за излизането на страната от общността до март 2019.

Въпреки това премиерът Мей направи обещанието за всеки, който в момента живее във Великобритания, лидерите на ЕС казаха, че ще изчакат да видят пълния план в понеделник, 26 юни 2017.

Чуйте точното изказване на британския премиер Тереза Мей във видеото и коментара на Анна Едуардс от Bloomberg след това.

 

Последни новини
Още от Новини