Експлозия на Централната гара в Брюксел

Заседава Съветът за сигурност на Белгия

Военен патрул охранява централната гара в Брюксел след експлозията на 20 юни 2017 Военен патрул охранява централната гара в Брюксел след експлозията на 20 юни 2017

Експлозия избухна във вторник вечерта, на 20 юни 2017 на централната жп гара в Брюксел, предизвикана от мъж, който бе „неутрализиран” от войници и чиято смърт бе потвърдена след полунощ. Нападението, при което няма жертви, се счита за терористичен акт от Прокуратурата в Белгия, съобщи АФП. Никоя организация не е поела отговорността.

Експлозията „с малка мощност” стана малко след 21:30 брюкселско време /22:30ч. българско/ в един от главните коридори на централната гара, където неизвестният мъж взриви багажа си. Според белгийските власти жертви и пострадали няма.

Терористът е „неутрализиран с изстрели” от военния патрул на гарата. Войници патрулират на оживени места в Брюксел след атентатите на 13 ноември 2015 в Париж.

Гарата бе евакуирана след инцидента и влаковете – спрени.

На 21 юни сутринта летище Брюксел предупреди в Туитър, че влакът от аерогарата за центъра на града не спира на гарата Brussels Central.

 

Белгийските железници SNCB предупреждават в Туитър, че инцидентът ще се отрази на трафика. През нощта движението бе спряно на северната и южната гара.

 

Централната гара в Брюксел е една от трита основни в града и една от най-оживените в Белгия.

Тежко въоръжени военни полицаи охраняват района в Брюксел. Нивото на опасност е 3 от 4.

Последни новини
Още от Новини