Политическата криза в Бразилия не пречи на Embraer

Паоло Сезар Силва, директор на Embraer

Embraer E195-E2, статик дисплей на 53-я Салон на авиацията в Бурже. Париж, Франция. 19 юни 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Embraer E195-E2, статик дисплей на 53-я Салон на авиацията в Бурже. Париж, Франция. 19 юни 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Новият Embraer CSeries, който не е спечелил голям договор повече от година, привлече интереса на Qatar Airways и AirBaltic Corp, както и на новото лизингово дружество на GE, GE Capital Aviation Services – една от най-големите в света компании.

В понеделник тя обяви, че би могла да създаде платформа за финансиране от 2 млрд долара с Caisse de Depot и Placement du Quebec, вторият по големина мениджър на пенсионни фондове.

Монофюзелажният модел би могъл да бъде подходящ за индийските операции, които  Qatar Airways получи разрешение да създаде, каза директорът на близкоизточния превозвач Акбар Ал Бакр по време на Авиосалона в Париж/Бурже на 19 юни 2017.

Air Baltic каза, че първите самолети от поръчката му за 20 CS300 се представят по-добре от очакваното по икономия на гориво и потвърди, че продължава да оценява по-малкия модел CS100.

„Водим разговори с Акбар и той следи програмата”, каза Фред Кромър, президент на гражданските самолети на Bombardier в интервю по време на изложението в Париж. „Нивото на интереса му се повиши, когато успя да види самолета за пръв път в Париж преди няколко години”.

Тази година в Париж Embraer докара три съвсем нови проекта: военният транспортен самолет KC390, 195 e2 и Legacy 450.

"И трите са съвсем нови платформи", каза Паоло Сезар Силва, директор на Embraer в интервю за Bloomberg от летище Бурже.

Phenom 300 на Embraer SA по време на авиоизложението в Австралия. 2 март 2017. Photographer: Carla Gottgens/Bloomberg.

По повод развитието на пазара на бизнес джетове, Силва каза, че "има голям инвентар от самолети втора ръка, които се продават".

"Така че трябва да почакаме може би още 2г., за да видим по-неутрален пазар".

Паоло Сезар Силва, директор на Embraer по време на интервю за Bloomberg от Салона на авиацията в Бурже. Париж, Франция. 17 юни 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg.

Чуйте интервюто с Паоло Силва за отражението на политическата и икономическа криза в Бразилия и валутния курс на работата на компанията за Гай Джонсън от Bloomberg по време на Салона за авиация в Париж/Бурже.

Вижте снимки от Салона на авиацията в Бурже.

Последни новини
Още от Новини