Консулството на САЩ в Истанбул предупреди за опасност от терористични атаки

Избягвайте места със струпване на много хора и такива, посещавани от западни туристи, предупреждават от дипломатическата мисия

Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg

Консулската служба на Съединените щати в най-големия град в южната ни съседка Турция – Истанбул, предупреди за повишаване на опасността от терористични нападения в бизнес кварталите на града.

„Генералното консулство на САЩ в Истанбул желае да информира американските граждани за повишено присъствие на турски сили в кварталите Шишли и Медиджекьой, особено по улица Агаоглу в Шишли, заради повишена опасност от тероризъм“, се казва в съобщение, публикуване на интернет страницата на дипломатическата служба.

От консулството също така призовават американските граждани да избягват места с голяма концентрация на хора, особено на локации, посещавани от западни туристи.

Както съобщава руската информационна агенция „Интерфакс“, в центъра на Истанбул значително са усилени мерките за безопасност, на площад „Таксим“ са поставени полицейски патрули и ограждения, а на особено високо ниво е засилена защитата на района около руското генерално консулство в града.


 

Последни новини
Още от Новини