Водещи анализатори от Moody's Investors Service разгледаха кредитните условия за България

Какви са предизвикателства и рискове пред бизнеса днес

На 14 юни в София Хотел Балкан се проведе Осмата Конференция за Управление на Кредитния Риск, организира от ICAP България, част от ICAP Group*, една от най-успешните групи за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа, с основна дейност оценка на кредитния риск.

Във встъпителната си реч, Никитас Константелос, Главен изпълнителен директор на ICAP Group, обърна внимание на добрия потенциал за развитие на българската икономика и на очаквания стабилен растеж на БВП от 2-3%, за следващите няколко години.

Рита Бабихуга, Вицепрезидент и Старши анализатор на Moody's Investors Service в Лондон, разгледа кредитния рейтинг на България в сравнение със страните в региона и факторите, които биха повлияли на неговия ръст или спад. Г-жа Бабихуга отбеляза, че въвеждане на структурни реформи и по-бърза фискална консолидация са сред факторите, които биха имали положително влияние върху рейтинга, а политическа нестабилност и стресове в банковата система – негативно.

Константинос Кипреос, Старши вицепрезидент в Moody's Investors Service, от своя страна разгледа българската банкова система и коментира очаквания ръст в кредитирането, от 4-6% за 2017, в резултат на цялостното подобрение на макроикономическо ниво в страната.

Тим Вайн, Ръководител за Европа на решенията за управление на търговския кредит на Dun and Bradstreet, Елефтериос Хараламбус, Старши мениджър проекти, McKinsey & Company и Джанкарло Монторси, Мениджър – Управленско консултиране на CRIF Credit Solutions, представиха най-новите световни тенденции в автоматизирането на решенията за управление на кредитния риск, както и в управлението на данни.

В допълнение, по време на събитието се състояха две панелни дискусии сред мениджъри на водещи български и мултинационални компании. Бяха обсъдени темите: “Предизвикателства и рискове пред бизнеса днес“ и “Управление на алтернативните рискове”.

Подробната програма на конференцията можете да намерите на:

http://www.icap.bg/Default.aspx?id=10373&nt=18&lang=3

Последни новини
Още от Новини